Protocol hygiëne
Persoonlijke hygiëne:
· De handen worden regelmatig door de begeleiding/deelnemers
gewassen met vloeibare desinfecterende zeep,in ieder geval:
· Na toiletbezoek.
· Voor het eten.
· Na dierverzorging.
· Handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes worden dagelijks vervangen.
Keuken:
· De koelkast wordt minimaal één keer per twee weken schoongemaakt.
· De temperatuur van de koelkast mag niet hoger dan 4 graden, om deze reden moet de koelkast zijn voorzien van een thermometer.
· Bij ijsafzetting wordt de koelkast ontdooid.
· De vriesruimte moet een temperatuur hebben van -18 tot -20 graden.
· Voor verpakte voedingsmiddelen moet goed worden gelet op de uiterste gebruiksdatum.
Hygiëne verblijfsruimtes:
· Reinig vloer en meubilair dagelijks.
· Reinig de hoger gelegen vlakken wekelijks.
· Reinig verticale oppervlakken maandelijks.
· Besteed bij meubilair op poten extra aandacht aan een goede schoonmaak onder het meubelstuk.
· Gebruik geen verf, vlekkenwater, boenwas, spuitbussen, wasbenzine, terpetine, verfafbijtmiddelen of andere chemicaliën met oplosmiddelen waar deelnemers bij zijn
· Gebruik geen sterk geurende middelen, kies ook reinigingsmiddelen met zo min mogelijk geur.