Protocol hygiene

Protocol hygiëne

Persoonlijke hygiëne:

·         De handen worden regelmatig door de begeleiding/deelnemers
gewassen met vloeibare desinfecterende zeep,in ieder geval:
·         Na toiletbezoek.
·         Voor het eten.
·         Na dierverzorging.
·         Handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes worden dagelijks vervangen.

Keuken:
·         De koelkast wordt minimaal één keer per twee weken schoongemaakt.
·         De temperatuur van de koelkast mag niet hoger dan 4 graden, om deze reden moet de koelkast zijn voorzien van een thermometer.
·         Bij ijsafzetting wordt de koelkast ontdooid.
·         De vriesruimte moet een temperatuur hebben van -18 tot -20 graden.
·         Voor verpakte voedingsmiddelen moet goed worden gelet op de uiterste gebruiksdatum.

Hygiëne verblijfsruimtes:

·         Reinig vloer en meubilair dagelijks.
·         Reinig de hoger gelegen vlakken wekelijks.
·         Reinig verticale oppervlakken maandelijks.
·         Besteed bij meubilair op poten extra aandacht aan een goede schoonmaak onder het meubelstuk.
·         Gebruik geen verf, vlekkenwater, boenwas, spuitbussen, wasbenzine, terpetine, verfafbijtmiddelen of andere chemicaliën met oplosmiddelen waar deelnemers bij zijn
·         Gebruik geen sterk geurende middelen, kies ook reinigingsmiddelen met zo min mogelijk geur.